Teste de sanitatie: promotie pana la epuizarea stocului

Teste de sanitatie Hygiene SwabCheck de la Whatman

Sunt compuse din betisor de recoltare si  tub cu mediu special cu indicator de culoare, totul in ambalaj individual steril. Dupa recoltare de pe suprafata de cercetat, betisorul se introduce in tub si se incubeaza dupa prescriptia fiecaruia (24-48 ore).

Chiar si o singura bacterie este suficienta pentru a provoca schimbarea culorii mediului (asta inseamna ca SwabCheck-urile sunt aproape de 1000 de ori mai sensibile decat metoda conventionala ATP).

Sunt usor de utilizat. Swaburile arata o evidenta schimbare de culoare de la rosu la galben. Timpul scurs pentru aceasta schimbare este o indicatie a nivelului de contaminare.

Aceasta trebuie utilizata aditional cu niveluri specificate de referinta in procesul Dvs.

Testul rapid de igiena  este un test de “aceeasi zi”care va va detecta contaminarea grosiera cu bacterii si fungi a suprafetelor de lucru, echipamentelor si a altor locuri de unde se iau probe.

Similar exista swaburi specifice pentru Listeria, E Coli, Numar Total Germeni, Drojdii si Mucegaiuri. Se incubeaza si acestea dar timpul este mai scurt decat determinarea cantitativa clasica, informatia se poate percepe mai repede  decat 24-48 ore (timp prevazut pentru fiecare tip de test).